vineri, 26 iulie 2013

File de jurnal - 4

Pentru astazi (data/ora) - 26 iulie 2013, ora 13.28

Afara ... este cald si frumos. Mi-e usor sa scriu asta la adapostul vantului de la aparatul conditionat.

Mă gândesc ... la copilul meu plecat departe, la bunica. Eu abia asteptam sa merg la bunici! Ea rezista maxim doua zile fara toate electronicele cu care s-a obisnuit, iar apoi ma suna in fiecare zi, uneori de mai multe ori pe zi, sa ma intrebe cate zile mai sunt pana vine acasa. Cand este acasa este tot timpul plictisita de toti si toate si greu ii intri in voie. Nu stiu cum sa mai procedez cu ea smiley1688.gif

Din locurile de unde invatam ... in nici un caz de la televizor!!! Intr-o seara am vazut un fragment dintr-o emisiune (Miss fata de la tara) care pur si simplu m-a socat. "Duamna" Savuica sfatuia o fatuca tinerica, de doar 16 ani, subtirica ca o crenguta, sa puna mana sa mai slabeasca un pic daca vrea sa arate bine smiley1923.gif Imi venea sa urlu! Nesimtita! Din cauza unor astfel de "binevoitori", fete tinere si frumoase sfarsesc pe paturi de spital, in agonie, sau sufera toata viata pentru ca nu sunt un ideal pentru casele de moda. Oameni ca "duamna" de care vorbeam mai sus, ar trebui interzisi!

Sunt recunoscătoare pentru ...  familia mea minunata, care imi da un sens zilelor nesfarsite de maine. ♥

Din bucătărie ...  Am revenit la gatitul pe timpul noptii. Nu ma complic si incerc sa simplific cat mai mult procesul tehnologic. Traiasca pungile pentru friptura la cuptor!!!

Cu ce sunt imbracata ...  pantalon negru de stofa, lung, maieu alb cu dungulite subtiri si rosii, papuci comozi de piele, cercei rosii pictati cu flori de cires, bratara cu margele argintii si negre.

Citesc ...  zilele astea nu am apucat sa citesc nici o fila de carte. Daca n-as fi citit blogurile preferate in fiecare saptamana, as fi zis ca saptamana asta nu am citit nimic. 

Ceea ce astept (sper) ...  un mail cu care ma obisnuisem si care imi lipseste. Maria, sper ca esti bine si vesela!

Ce mai mesteresc ...  curatenia se pune? Ieri am terminat curatenia generala in camera junioarei! Mi veri hapi!!! smiley7077.gif

Ascult ...  Lifehouse - Broken ♥

În casa ...  e pustiu si cald. Acum este foarte curat si am timp sa ma uit la filme.

Unul dintre lucrurile mele preferate ...  Pinterest ♥♥♥

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ...  nu am nici un plan concret. Poate ceva filme, poate citit, poate Festivalul Medieval de la Sighisoara...

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:



Junioara mea, Festivalul Medieval de la Sighisoara - 2007

Idee preluata de la Corcodusa


Mai participa la acest proiect:

vineri, 19 iulie 2013

File de jurnal - 3

Pentru astazi (data/ora)... 19 iulie 2013 ora 8.48

Afara ... este foarte frumos! Acum este racoare, dar soarele ameninta ca-si va etala fortele un pic mai tarziu. Imi plac diminetile cu aerul lor proaspat si rece! Imi umplu plamanii cu acest aer, zambesc, apoi pornesc cu dreptul in misterul unei noi zile.

Mă gândesc ... De fapt as vrea sa nu ma gandesc la nimic, sa-mi golesc mintea de toate gandurile tropaitoare si sa visez cu ochii deschisi la un taram de poveste.

Din locurile de unde invatam ... Mi-ar fi de folos un curs de management al timpului si al banilor. Astea doua chestii tare-mi mai sunt dusmance! Oricat am incercat sa le induplec si sa devenim prietene, se incapataneaza sa-mi puna bete in roate si sa nu ma lase sa fac ce vreau.
Sunt recunoscătoare pentru ... magia prin care mi se rezolva orice problema! Cand cred ca nu mai am scapare si ca voi fi ingenunchiata, ceva se intampla si-mi apare la indemana o solutie viabila.

Din bucătărie ... Am facut aseara ciulama de pui cu ciuperci. Abia astept sa ajung acasa! Dupa ardeii umpluti cu carne, ciulamaua este in topul meu de preferinte. Si am si castraveti murati la soare smiley1653.gif Ar fi mers si-o mamaliga, dar deocamdata nu e voie.

Cu ce sunt imbracata ...  Incredibil, dar azi port fusta si nu am cercei in urechi. Fusta este visiniu- putred, cu flori roz tipator si frunze cafea cu lapte. Tricoul este cu dungi albe si albastre. Sunt foarte frumoasa!

Citesc ... O zi - David Nicholls. Cartea asta ma asteapta de doi ani sa o citesc! Nicicum nu mi s-a lipit de mana pana acum si nu am o explicatie pentru asta. Acum insa i-a venit randul si planuiesc sa o citesc pana cel tarziu vinerea viitoare.

Ceea ce astept (sper) ... Nu mai astept nimic. Am tot ce-mi trebuie si momentan nici o dorinta nu-mi intuneca mintea cu obsesii. Sper insa sa o intalnesc vara asta pe una dintre cele mai dragi prietene. Maria, fa cumva sa ajungi la mine!

Ce mai mesteresc ... Mi-am pus in cap sa fac un soare din clesti de lemn, cu ajutorul caruia sa expun pe peretele din camera de zi fotografii, vederi, lucrari de-ale junioarei. Inca nu am gasit clesti de lemn, dar maine ma duc la vanatoare.

Ascult ... Radio Romania Actualitati. Recomand!

În casa ... este in sfarsit curat si frumos. Mai am de spalat usa de la camara si caloriferul din bucatarie. Acum ca voi fi singura acasa o perioada, nu voi mai avea stresul curateniei din fiecare zi.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... Imi place sa fac fotografii ♥♥♥ Pozez orice mi se pare frumos si/sau interesant. Modelul meu de baza este junioara smiley1653.gif
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... Planuiesc sa citesc si sa vad doua filme noi pentru mine. Nu cred ca voi iesi pe undeva, dar nu se stie niciodata.

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:


Idee preluata de la Corcodusa


Mai participa la acest proiect:

miercuri, 17 iulie 2013

Cautare de "comori" - activitate distractiva


Duminica trecuta, din dorinta de a face ceva distractiv impreuna cu copii, am hotarat sa mergem in cautare de "comori" in padure/parc. Ideea am vazut-o acum cateva saptamani pe Pinterest si era in asteptarea unei zile perfecte pentru aceasta activitate. Tare mult ne-a placut acest proiect! ♥
Am alcatuit lista de "comori" ce trebuiau gasite, ne-am imbracat lejer, am pregatit un rucsac cu cateva crantanele, mere si apa, ne-am strans in gasca si am pornit in cautare. Initial eu gandisem activitatea asta doar pentru prichidei, dar ideea a placut atat de mult si adultilor, incat pana la urma toti ne-am inscris in competitie. Daca ne-ati fi vazut pe toti, cu pungile in maini, cum cautam cu mare atentie fiecare articol de pe lista smiley1735.gif Ne-am distrat de minune! A fost o duminica reusita!
 Mai sus aveti lista de "comori" ce trebuiau gasite. Fiecare a avut lista lui.

Am avut de gasit urmatoarele:
- ceva drept
- ceva fin
- ceva aspru
- trei tipuri de frunze
- o piatra alba
- ceva ce crezi tu ca este frumos
- o pana
- doua flori de ulori diferite
- ceva pufos
- ceva rosu
- o cochilie de melc
- ceva de aceeasi culoare cu tricoul tau
- ceva ciudat
- ceva al carui nume incepe cu litera P
- ceva care miroase frumos
- ceva cu gauri
- un fruct

Incepe vanatoarea de "comori"!!!





Pe o banca din parc am etalat continutul pungilor pentru a verifica daca au fost stranse toate "comorile". Toti ne-am descurcat foarte bine!


Gasca de cautatori: Teodora, Mihai, Mihaela, Adi si eu.



"Comorile" Teodorei:


"Comorile" lui Mihai:


"Comorile" Mihaelei:



"Comorile" lui Adi:



 "Comorile" mele:


Copii au dat dovada de imaginatie bogata, de rapiditate uimitoare in indeplinirea sarcinii date si de atentie marita. Au inteles exact ce au de facut si nu le-a fost greu sa treaca aceasta proba, chiar daca m-am straduit sa complic lista de "comori", astfel incat sa fie ocupati cat mai mult timpsmiley1653.gif . Ne-au ajutat si pe noi, adultii, sa gasim floricele frumoase si cochilii de melci. smiley1653.gif
In urma acestui proiect ne-am ales cu o experienta frumoasa, cu multe poze, cu mult timp petrecut afara si impreuna, cu multe rasete si cu o gramada de idei pentru proiecte viitoare.
Daca doriti sa preceti alaturi de copii o zi frumoasa, va sfatuim sa incercati cautarea de "comori" in natura! Inspirati-va de la noi si transformati o zi banala, plictisitoare si previzibila intr-una vesela si educativa.
Va uram vacanta placuta in continuare!

vineri, 12 iulie 2013

File de jurnal - 2

Pentru astazi (data/ora)...  12.07.2013 ora 15.18

Afara ... Este cald, dar cred ca va ploua. Norii se tot aduna la miting si se tot cearta. Soarele incearca sa-i impace si ii mai separa cu cate o raza, dar nu prea reuseste. Este agitatie si galagie. Se aud voci multe si muzica data la maxim. Abia astept sa plec acasa!

Mă gândesc ... La ce voi face de mancare azi si unde sa merg cu junioara maine. As vrea sa o duc la o "vanatoare de comori" in padure. Sa vad daca reusesc.

Din locurile de unde invatam ... Azi mi-am dat seama ca ma incarcam inutil cu problemele altora si umerii mi-erau prea aplecati din cauza asta. Ce bine este sa te scuturi de tot ce nu-ti apartine! Esti atat de usor si vesel!

Sunt recunoscătoare pentru ... Am reusit sa ducem la cap o situatie care parea foarte complicata la inceput. S-a lasat cu ceva datorie, dar aia se poate achita in cateva luni. Bine ca nu ne-a fost rau in autocar!!!

Din bucătărie ... Momentan duc lipsa de inspiratie si as manca doar branza cu rosii. Diseara pun castraveti la murat, la soare. Ma mai gandesc la un tort cu cafea si gogosi. Am mentionat ca mi-am cumparat aparat de facut gogosi? Nu stiu ce a fost in capul meu!

Cu ce sunt imbracata ... Pantaloni capri bej, tricou marinaresc, papuci comozi din piele.

Citesc ... Patul ravasit - Françoise Sagan. Pana acum nu m-a prins, dar are ceva interesant. Citesc sporadic, cam un capitol pe seara. Vreau sa o termin maine. Mai am 4 carti in asteptare si mi-am pus termen limita 15 august.

Ceea ce astept (sper) ... Sper sa reincep vara asta sa merg la sala. Mi-as dori sa invat sa innot. Mi-e foarte frica de apa!

Ce mai mesteresc ... Momentan nu mai mesteresc nimic. Inca sunt cu gandurile in concediu.

Ascult ... o melodie data la maxim de-a Antoniei, ce canta iritant si enervant la terasa din fata biroului.

În casa ... Am reusit sa fac curat in dulapul junioarei si asta mi se pare o maaaaare realizare, mai ales ca nu vroia sa renunte la nimic, chiar daca ii era prea mic sau era urat. Tot am reusit sa scot definitiv din dulap o gramada de lucruri care nu-i mai trebuiau.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... Ador sa citesc! As putea citi zile intregi, fara sa mananc! Pacat ca nu mai am atata timp liber.

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... Vreau sa-mi spal covorul din bucatarie. As renunta de tot la el. Sa vad cum fac.

Aici este o imagine pe care m- am gândit să o împărtășesc:



Idee preluata de la Corcodusa


Mai participa la acest proiect:


marți, 9 iulie 2013

Manuscris gasit intr-un buzunar si alte povestiri - Julio Cortazar


Aceasta carte a fost un dar, un dar neasteptat si daruit cu toata dragostea de o prietena virtuala, Maria, pe care nu am intalnit-o niciodata in realitate, dar care mi s-a lipit de suflet. Cadoul a fost compus din doua carti: aceasta si Padurea norvegiana despre care am vorbit deja.
Pana acum nu am citit nimic de Julio Cortazar, iar Maria mi-a descris aceasta carte in culori incitante. Va dati seama cat eram de curioasa si cu cata nerabdare am asteptat momentul in care sa ma las in voia povestilor. Cand a venit momentul oportun, m-am asezat cu cartea in brate intr-un fotoliu primitor si am inceput sa citesc, acompaniata fiind de ciripit de pasari si raze firave de soare.
De la prima povestire am avut un mic soc si-am realizat ca aceasta carte nu este o lectura deloc usoara. Este ca un labirint intunecat, rece si infricosator. La fiecare cotitura esti nevoit sa infrunti frici adanc ascunse, dureri profunde, sentimente contradictorii, tristeti neconsolabile. Nu este o carte de duminica si de relaxare dupa o zi ingrozitoare. Este o carte care pretinde atentie si liniste.

Cuprins: Casa ocupata • Circe • Portile Paradisului • Scrisori de la mama • Funigei • Continuitatea parcurilor • Fluviul • Menadele • O floare galbena • Dupa ospat • Poveste cu fundal de apa • Axolot • Noaptea, cu fata spre cer • Insula la amiaza • Sfirsitul jocului • Manuscris gasit intr-un buzunar • Sticla in mare • Sfirsit de etapa • Satarsa • Scoala, in timpul noptii • La vreme nepotrivita • Cosmaruri • Jurnal pentru o poveste • Nopti prin misterele Europei • Despre exterminarea crocodililor din Auvergne • Geografii • Sfirsitul lumii sfirsitului

Autorul despica firul povestirilor in zeci de parti si de multe ori, citind aceasta carte, m-am trezit ca citesc si nu inteleg nimic. Se pierde in detalii si descrieri, te invarteste si te ameteste, pana cand, sleit de puteri, abandonezi cititul pentru a-ti pune in ordine informatiile aflate.
Nu am putut citi cartea asta intr-o singura zi. Pur si simplu nu am putut.
M-am fortat sa o citesc pana la capat, dar asta numai pentru ca m-am simtit datoare fata de Maria. Nu este genul de carte pe care s-o citesc cu placere.
Nu mi-a placut nici sentimentul de frica si de tristete profunda pe care l-am simtit citind aceasta carte. Abia am asteptat sa ies din acest labirint intortochiat si negru, sa ma reintorc la viata.
Recitind aceste randuri mi-am adus aminte de zilele in care am citit Umbra vantului, despre care am scris pe blog in noiembrie 2010. Nici recenzia la acea carte nu a fost prea frumoasa.  smiley1660.gif
Probabil voi fi considerata ipocrita si lipsita de profunzime, dar asta nu ma va impiedica vreodata sa-mi astern pe paginile acestui blog gandurile sincere. Nu ma voi apuca sa laud o carte care nu mi-a mers la inima si nici nu voi recomanda o carte pe care nu o consider ca facand parte din "lectura obligatorie" doar pentru a parea desteapta si profunda. Pentru mine cartile sunt ca dragostea la prima vedere. Daca nu simt cartea respectiva, atunci nu ma voi obosi sa-i fac o recenzie buna.
Dar, astea sunt numai parerile mele. Nimeni nu este obligat sa ma inteleaga smiley1653.gif
Maria, multumesc din suflet pentru darul tau! Apreciez gestul smiley641.gif
Imi pare sincer rau ca nu am fost pe aceeasi lungime de unda cu tine si nu am reusit sa iubesc cartea asta!

Cele mai citite articole din acest blog