miercuri, 17 iulie 2013

Cautare de "comori" - activitate distractiva


Duminica trecuta, din dorinta de a face ceva distractiv impreuna cu copii, am hotarat sa mergem in cautare de "comori" in padure/parc. Ideea am vazut-o acum cateva saptamani pe Pinterest si era in asteptarea unei zile perfecte pentru aceasta activitate. Tare mult ne-a placut acest proiect! ♥
Am alcatuit lista de "comori" ce trebuiau gasite, ne-am imbracat lejer, am pregatit un rucsac cu cateva crantanele, mere si apa, ne-am strans in gasca si am pornit in cautare. Initial eu gandisem activitatea asta doar pentru prichidei, dar ideea a placut atat de mult si adultilor, incat pana la urma toti ne-am inscris in competitie. Daca ne-ati fi vazut pe toti, cu pungile in maini, cum cautam cu mare atentie fiecare articol de pe lista smiley1735.gif Ne-am distrat de minune! A fost o duminica reusita!
 Mai sus aveti lista de "comori" ce trebuiau gasite. Fiecare a avut lista lui.

Am avut de gasit urmatoarele:
- ceva drept
- ceva fin
- ceva aspru
- trei tipuri de frunze
- o piatra alba
- ceva ce crezi tu ca este frumos
- o pana
- doua flori de ulori diferite
- ceva pufos
- ceva rosu
- o cochilie de melc
- ceva de aceeasi culoare cu tricoul tau
- ceva ciudat
- ceva al carui nume incepe cu litera P
- ceva care miroase frumos
- ceva cu gauri
- un fruct

Incepe vanatoarea de "comori"!!!





Pe o banca din parc am etalat continutul pungilor pentru a verifica daca au fost stranse toate "comorile". Toti ne-am descurcat foarte bine!


Gasca de cautatori: Teodora, Mihai, Mihaela, Adi si eu.



"Comorile" Teodorei:


"Comorile" lui Mihai:


"Comorile" Mihaelei:



"Comorile" lui Adi:



 "Comorile" mele:


Copii au dat dovada de imaginatie bogata, de rapiditate uimitoare in indeplinirea sarcinii date si de atentie marita. Au inteles exact ce au de facut si nu le-a fost greu sa treaca aceasta proba, chiar daca m-am straduit sa complic lista de "comori", astfel incat sa fie ocupati cat mai mult timpsmiley1653.gif . Ne-au ajutat si pe noi, adultii, sa gasim floricele frumoase si cochilii de melci. smiley1653.gif
In urma acestui proiect ne-am ales cu o experienta frumoasa, cu multe poze, cu mult timp petrecut afara si impreuna, cu multe rasete si cu o gramada de idei pentru proiecte viitoare.
Daca doriti sa preceti alaturi de copii o zi frumoasa, va sfatuim sa incercati cautarea de "comori" in natura! Inspirati-va de la noi si transformati o zi banala, plictisitoare si previzibila intr-una vesela si educativa.
Va uram vacanta placuta in continuare!

4 comentarii:

  1. Oi, ce idee minunata! Nu stiu de-ar renunta Stefanut la o tura de busit cu masinutele pentru asta, dar abia astept sa testez:))

    RăspundețiȘtergere

Cele mai citite articole din acest blog