joi, 4 noiembrie 2010

Festivalul Cititorului, ediţia a IV-a


Festivalul Cititorului, ediţia a IV-a, se va desfăşura în perioada 15-20 noiembrie 2010, la Biblioteca Municipală „St. L. Roth” din Mediaş.

Luna noiembrie 2010 aduce un nou eveniment cultural în municipiul de pe Târnava Mare. Ajuns la a IV-a ediţie, Festivalul Cititorului va fi organizat la sediul Bibliotecii Municipale „St. L.Roth” în perioada 15 – 20 noiembrie 2010 şi va cuprinde atât lansări de carte, concursuri, expoziţii, prezentări de Proiecte, cât şi o serie de manifestări adresate bibliotecarilor, profesorilor, oameni de afaceri, persoanelor de vârsta a III-a şi elevilor.
Prima zi se va deschide cu o Conferinţă „ Educaţia cetăţenilor prin Biblioteci”, în cadrul căreia sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Fundaţiei IREX şi colegi din ţară. Un simpozion la care sperăm să participe oamenii de afaceri din municipiul nostru, care au sprijinit de-a lungul anilor acte culturale de marcă va trata subiectul „Biblioteca în viaţa oamenilor de afaceri”. Un concurs inedit este cel de creaţie, adresat de data aceasta persoanelor de vârsta a treia care citesc cărţi şi sunt un exemplu pentru cei mai tineri, tema aleasă fiind „Eu şi lumea cărţilor”, lucrările cele mai deosebite fiind premiate.
Şi în acest an se va acorda Premiul BiblioMed, adresat bibliotecarilor, concurs ce va avea ca temă: „Bibliotecari şi utilizatori în UE. Asemănări şi deosebiri.” Se vor prezenta serviciile oferite de către biblioteci, modele de utilizatori. Profilul utilizatorului bibliotecii înscrise în concurs. Pot participa bibliotecari din instituţii de învăţământ, centre de documentare şi informare, biblioteci din mediul rural şi urban, lucrările pregătite (scrise cu caractere de Arial 10, la un rând, maxim 3 pagini text însoţit de fotografii) urmând a fi trimise pe adresa de email: serviciul.cultura.spectacol@gmail.com, până la data de 10 noiembrie 2010.

Programul manifestărilor este următorul:

15 noiembrie 2010: Deschiderea manifestărilor – Marşul cititorilor, lansare de carte, expoziţie de fotografie, promovarea culturii germane, moment literar româno - german. Premierea Celui mai fidel cititor. Concurs: Bibliotecar pentru o zi. Conferinţă pe tema „Educaţia cetăţenilor prin Biblioteci”.

16 noiembrie 2010: Expoziţie de carte, expoziţie de fotografie, promovarea culturii maghiare, prezentare de carte, moment literar româno – maghiar.

17 noiembrie 2010: Expoziţie de carte, expoziţie de fotografie, promovarea culturii franceze, prezentare de carte, moment literar româno - francez.

18 noiembrie 2010: Expoziţie de carte, expoziţie de fotografie, promovarea culturilor orientale, prezentare de carte, moment literar. Simpozion: „ Biblioteca în viaţa oamenilor de afaceri”. Se vor prezenta lucrări în care au colaborat oamenii de afaceri în acţiunile culturale, precum şi cum să abordăm oamenii de afaceri să investească în cultură.

19 noiembrie 2010: Expoziţie de carte, expoziţie de fotografie, promovarea culturii latino - americane, prezentare de carte, moment literar româno – latino-american. Concurs de creaţie: „Eu şi lumea cărţilor”. Premiul BiblioMed 2010, adresat bibliotecarilor, concurs cu tema: „Bibliotecari şi utilizatori în UE. Asemănări şi deosebiri”. Se vor prezenta serviciile oferite de către biblioteci, modele de utilizatori. Profilul utilizatorului bibliotecii înscrise în concurs.

20 noiembrie 2010: Expoziţie de carte şi cristale. Lansare de carte: Catalogul cǎrţilor cu autograf din fondul Bibliotecii Orăşeneşti „Tata Oancea” din Bocşa.

Biblioteca Municipala "St. L. Roth" Medias
*Antonela Sofia Barbu *
*manager de proiect*
*telefon: 0747013227*
*telefon serviciu: 0369421023*
*blog:**www.bibliotecamedias2008.wordpress.com*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai citite articole din acest blog